2014(e)ko otsailaren 21(a), ostirala

TXINATARRAK ETA EUSKALDUNAK, SUKALDARI APARTAK

Geratu gabe dabiltza lanean LH3-ko neska-mutilak. Oraingoan postre gozo bat prestatu dute. Ziur argazkiak ikusitakoan zuek ere lanean hasteko desiratzen egongo zaretela. Eta gu, eskuzabalak garenez, hemen daukazue gure errezeta.
 OSAGAIAK:
 -Dozena bat intxaur
-Platano bat
 -Sagar bat
 Karamelua egiteko
  -Azukrea, 8 koilarakada
-Limoi-ura (ttantta batzuk)
 -Ur tanta bi
 BALIABIDEAK
 -Erretilu bat
-Lapiko bat
-Labana
-Platera  
NOLA EGIN
 Hasteko, zuritu platanoa, sagarra, eta baita intxaurrak ere. Platanoa, sagarra eta intxaurrak zatitu ondoren, jar itzazu plater batean. Ondoren, jar itzazu karamelua egiteko osagaiak lapiko batean, su oso txikian. Iluntzen denean, karamelua eginda egongo da, beraz, sua itzali. Jarraian busti itzazu karamelutan platerean dituzun fruituak banan-banan, eta jar ezazu, berehala, pieza bakoitza polito-polito erretilu batean (kontuz, ez jarri bata bestearengandik oso gertu, elkarri itsatsita geratzen baitira). Hozten direnean, dastatzeko prest izango dituzu fruitu-karameluak.

On egin dagizuela!

 

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina