OSAGAIAK:
-Dozena bat intxaur
-Platano bat
-Sagar bat
Karamelua egiteko
-Azukrea, 8 koilarakada
-Limoi-ura (ttantta batzuk)
-Ur tanta bi
BALIABIDEAK
-Erretilu bat
-Lapiko bat
-Labana
-Platera
NOLA EGIN
Hasteko, zuritu platanoa, sagarra, eta baita intxaurrak ere. Platanoa, sagarra eta intxaurrak zatitu ondoren, jar itzazu plater batean. Ondoren, jar itzazu karamelua egiteko osagaiak lapiko batean, su oso txikian. Iluntzen denean, karamelua eginda egongo da, beraz, sua itzali. Jarraian busti itzazu karamelutan platerean dituzun fruituak banan-banan, eta jar ezazu, berehala, pieza bakoitza polito-polito erretilu batean (kontuz, ez jarri bata bestearengandik oso gertu, elkarri itsatsita geratzen baitira). Hozten direnean, dastatzeko prest izango dituzu fruitu-karameluak.
On egin dagizuela!
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina